Bästa ställena att bo i USA

US News &World Report rankade nyligen de bästa platserna att bo i USA fram till 2022. För att avgöra var de bästa platserna att bo är, analyserade publikationen data för 100 amerikanska städer. Uppgifterna delades sedan in i fem index: överkomliga priser, arbetsmarknad, livskvalitet och nettomigration. Dessa fem faktorer är nära relaterade till levnadskostnader. Nedan hittar du de bästa städerna för både jobb och inkomsttillväxt.

Boulder, Colo., rankad som nummer 1 i USA, med en poäng på 7.6. Staden rankades över Raleigh, NC och Durham, North Carolina, som slutade på andra plats. Också rankade högt var Huntsville, Ala., Austin, Texas och Fayetteville, Ark., som alla rankades högre än delstaten Florida. Listans metod bygger på mängden tillgängliga data, såsom genomsnittlig årslön, för att bestämma de bästa platserna att bo på.

Kalifornien har åtta städer på listan, medan Texas har sju. Oregon, Hawaii och New York finns inte representerade på listan. Trots sin storlek är Columbia, Mo., en attraktiv högskolestad med ett blomstrande akademiskt samhälle och ett bra nattliv. Austin, Texas, är en annan stad med bra arbetsmarknad, med Austin rankad bland de bästa offentliga skolorna i landet. Om du inte är säker på en viss stad behöver du inte stressa.

När det gäller överkomliga priser rankades Huntsville som nr 1. Huntsville är det bästa stället att bo i Alabama, enligt US News lista. Stadens höga luftkvalitetsindexpoäng tillskrivs dess topprankning. Denver, Colorado Springs och Green Bay, Wisconsin rankades tvåa respektive trea på listan. Trots deras låga poäng på överkomliga priser och önskvärdhet är städerna alla fortfarande värda att överväga.

Portland, Oregon är en annan bra stad att tänka på. Portland är en unik stad, men levnadskostnaderna kan vara höga. Men om du letar efter ett billigt ställe att bo är Portland värt ett försök. Med ett genomsnittligt huspris under $ 200 är det ett utmärkt ställe att bo. Men om du letar efter en prisvärd plats att bo, kanske du vill överväga förorterna.

Delstaten Colorado är ett annat bra ställe att bo på. Boulder är den tredje lyckligaste staden i landet, enligt National Geographic. Det är soligt, fullt av kultur och erbjuder anständig kollektivtrafik. Det är också en högskolestad, så den har allt du behöver och vill ha. Levnadskostnaderna här är dock högre än de flesta andra städer i USA. Däremot är det ett bra alternativ att bo i Boulder för dem som har råd.